Kakaós rugelach
Szerettem volna valami különlegeset készíteni reggelire. Valamit, ami mutatós és mégis laktató. Amihez nem kell semmi extra hozzávaló és nem kell órákig várnom míg elkészül. Így készült el ez a finomság. Egyszerűen mennyei, omlós, könnyed és ráadásul mutatós is. Imádtuk!

Kakaós rugelach
Hozzávalók kb. 24 darab kiflihez:
Tésztához:
120 g sovány krémsajt
80 g sovány krémtúró
40 g vaj
10 g 4:1 édesítő
csipet só
120 g kölesliszt
30 g lenmagliszt
10 g útifűmaghéj (psyllium)
1 dl viz
Töltelékhez:
40 g vaj
4 teáskanál holland kakaópor
4 teáskanál 4:1 édesítő
Kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
A hideg vajat, a sovány túrót, a sajtkrémet és az édesítőt habverővel keverjük simára. A liszteket összekeverjük a psylliummal, majd adjuk hozzá a vizet és az elkevert sajtkrémes vajat is. Az egészet gyúrjuk egynemű masszává, majd válasszuk ketté, formázzunk belőle golyót és tegyük a hűtőbe min. 30 percre, ha a vajtól túl lágy a tésztánk. Ha gyorsan dolgoztunk, akkor nem szükséges hűteni. (Előző este is bekeverhetjük a tésztát..
Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 175 fokra. A töltelékhez a felolvasztott vajat, kakaóport és az édesítőt keverjük el. Az egyik tésztát vegyük ki a hűtőből, majd enyhén lisztezett pulton nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg az töltelék felével, majd ferdén osszuk fel hosszúkás háromszögekre és a vastagabb vége felöl tekerjük fel. Felvert tojással kenjük meg, majd így járjunk el a másik tésztával is.
Az előkészített kifliket tegyük a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyaszhatjuk is!
Tápanyagtartalom 1 db-ban (24 esetében):
Energia: 56 kcal
Fehérje: 2,1 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 4,1 g
Élelmi rost: 1,4 g
Tipp: isteni finom a délelőtti tejeskávé mellé is!
#tízórai #uzsonna #reggeli #teljeskiőrlésű #rugelach #kakaó #160g #psyllium #kölesliszt #lenmagliszt #cukormentes