Szerettem volna valami különlegeset készíteni reggelire. Valamit, ami mutatós és mégis laktató. Amihez nem kell semmi extra hozzávaló és nem kell órákig várnom míg elkészül. Így készült el ez a finomság. Egyszerűen mennyei, omlós, könnyed és ráadásul mutatós is. Imádtuk!
Kakaós rugelach
Hozzávalók kb. 24 darab kiflihez:
Tésztához:
120 g sovány krémsajt
80 g sovány krémtúró
40 g vaj
10 g 4:1 édesítő
csipet só
120 g kölesliszt
30 g lenmagliszt
10 g útifűmaghéj (psyllium)
1 dl viz
Töltelékhez:
40 g vaj
4 teáskanál holland kakaópor
4 teáskanál 4:1 édesítő
Kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
A hideg vajat, a sovány túrót, a sajtkrémet és az édesítőt habverővel keverjük simára. A liszteket összekeverjük a psylliummal, majd adjuk hozzá a vizet és az elkevert sajtkrémes vajat is. Az egészet gyúrjuk egynemű masszává, majd válasszuk ketté, formázzunk belőle golyót és tegyük a hűtőbe min. 30 percre, ha a vajtól túl lágy a tésztánk. Ha gyorsan dolgoztunk, akkor nem szükséges hűteni. (Előző este is bekeverhetjük a tésztát..
Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 175 fokra. A töltelékhez a felolvasztott vajat, kakaóport és az édesítőt keverjük el. Az egyik tésztát vegyük ki a hűtőből, majd enyhén lisztezett pulton nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg az töltelék felével, majd ferdén osszuk fel hosszúkás háromszögekre és a vastagabb vége felöl tekerjük fel. Felvert tojással kenjük meg, majd így járjunk el a másik tésztával is.
Az előkészített kifliket tegyük a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyaszhatjuk is!
Tápanyagtartalom 1 db-ban (24 esetében):
Energia: 56 kcal
Fehérje: 2,1 g
Zsír: 3,3 g
Szénhidrát: 4,1 g
Élelmi rost: 1,4 g
Tipp: isteni finom a délelőtti tejeskávé mellé is!