top of page

rólam

Vannak dolgok amik adottak az életünkben és vannak amik választhatóak. Nálam ez úgy alakult, hogy a cöliákiát (lisztérzékenységet) és az azzal járó szigorú gluténmentes diétát kaptam, az egészséges táplálkozást pedig én választottam. Hogy miért írom ezt külön? Sajnos egyre többször találom szembe magam olyan állításokkal, miszerint az egészség megőrzése végett a gluténmentes étrendet választják. Álljunk meg egy percre: attól mert valami nem tartalmaz glutént, nem lesz még egészséges. Nem a glutén az ellenség, hanem a rohanó életmód, a finomított alapanyagok, a koplaló saláta és az extrudált kenyér, a "márúgyismindegy" tábla csokoládé, a junk food-ok, a folyamatosan visszatérő időszakos diéták, az alváshiány, a stressz, a mozgásszegény életmód és még sorolhatnám. Ne a divatdiétákban keressük a megoldást! Tanuljunk meg jól étkezni és merjünk kísérletezni, új alapanyagokat kipróbálni és ne hagyjuk félrevezetni magunkat a különböző szélsőséges táplálkozási irányzatokkal!

Weboldalam célja, hogy utat mutassak egy kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes étrend gyakorlati megvalósításához és ösztönözzek mindenkit arra, hogy merjen kísérletezni, új alapanyagokat kipróbálni, használja ki konyhájának adottságait és meglátja, megéri a fáradozást!

Személyes érintettségemből adódóan az általam készített receptek mind gluténmentesek - elvégre más ételt nem kóstolhatok - a receptek leírása során azonban igyekszem más alapanyagokat is ajánlani.

Nem vagyok a végletek híve, célom egy egyensúly elérése, melyre én is minden nap törekszem és melyre Téged is ösztönözni, tanítani próbállak dietetikusként és táplálkozástudományi szakemberként, tanácsadásaim, főzőtanfolyamaim, workshopjaim alkalmával.

Jó olvasást, kellemes sütést-főzést és örömteli közös étkezéseket kívánok,

 

Zóra

 

 

 

 

 

 

bottom of page