top of page

Banános diós süti - cukor nélkül


Szeretek dietetikus lenni és szeretek a többi szaktársamtól inspirálódni! Ezt a receptet Dobos-Kufcsák Judit és Török Évi dietetikusok készítették el, majd én is kedvet kaptam hozzá és szokásosan a saját ízlésünkre formáltam. Miután elkészítettem, nem gondolkoztam sokat, mi lesz kisfiam 2 éves szülinapi tortája. Ezt a receptet készítettem el egy 20cm-es kerek kapcsos formában úgy, hogy készítettem hozzá egy kakaós-málnás krémet túróval, habtejszínnel. Töretlen sikere volt! Lehet valamikor újrasütöm megint…

Hozzávalók:

  • 100 g dió

  • 100 g datolya

  • 2 érett banán (kb. 200 g pucolva)

  • 5 tojás

  • 5 evőkanál barna rizsliszt

  • 1 evőkanál holland kakaópor

  • 100 g friss vagy fagyasztott málna

Elkészítés:

  • A datolyát öntsük le forral vízzel (kb. 100 g a víz is).

  • A sütőt melegítsük elő 160-175 fokra.

  • A diót daráljuk le, majd tegyük félre.

  • Az érett banánokat a beáztatott, megpuhult datolyával és a vízzel együtt aprítóban pürésítsük le.

  • A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá.

  • A sárgáját keverjük hozzá a datolyás masszához, majd adjuk hozzá a darált diót, a barna rizslisztet és a kakaóport is, keverjük simára, végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot is.

  • A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét szórjuk meg a málnával.

  • 160-175 fokon 15 perc alatt kész!

Jó étvágyat kívánok!


330 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page