top of page

Vegán erdei gyümölcsös torta

(tej, glutén, tojás, cukor mentes)


Hozzávalók: Alaphoz:

  • 100g dió

  • 100g datolya

  • 50g kókuszreszelék

  • 20g kókuszolaj

  • csipet só


Krém

  • 150g kókuszreszelék 400g forralt vízzel leöntve

  • 200g erdei gyümölcs

  • 50g datolya 50g forralt vízzel leöntve beáztatva és leturmixolva

  • Kevés vanília

  • Kevés citromlé

  • 2 teáskanál útifűmaghéj

  • 2 teáskanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:

  • A torta alaphoz a diót, datolyát, kókuszreszeléket, a kókuszolajat és a csipet sót tegyük egy késes aprítóba és daráljuk finomra. Az így kapott törmeléket nyomkodjuk bele egy sütÅ‘papírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hütÅ‘be.

  • A krémhez a kókuszreszeléket tegyük egy tálba és öntsük le forralt vízzel, majd ugyanígy járjunk el egy külön tálban a datolyával is, majd hagyjuk min. 1 órát állni. Az erdei gyümölcsöt vegyük ki a fagyasztóból. A beáztatott kókuszreszeléket és a datolyát tegyük a késes aprítóba és keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a fagyasztott erdei gyümölcsöt, a vaníliaaromát, citromlevet, útifűvet és a vaníliás pudingport és turmixoljuk finom krémesre. Az így kapott krémmel egyengessük el a hűtÅ‘bÅ‘l kivett tortaalapon, majd az egész tortát tegyük vissza a hűtÅ‘be minimum 24 órára. Tetejét díszítsük friss gyümölccsel, szeletelt mandulával vagy más olajos maggal és néhány levél mentával.


Jó kísérletezést Nektek is, ha elkészítitek ne felejtsetek el megjelölni! :)

1,177 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page