(tej, glutén, tojás, cukor mentes)
Hozzávalók: Alaphoz:
100g dió
100g datolya
50g kókuszreszelék
20g kókuszolaj
csipet só
Krém
150g kókuszreszelék 400g forralt vÃzzel leöntve
200g erdei gyümölcs
50g datolya 50g forralt vÃzzel leöntve beáztatva és leturmixolva
Kevés vanÃlia
Kevés citromlé
2 teáskanál útifűmaghéj
2 teáskanál vanÃliás pudingpor
ElkészÃtés:
A torta alaphoz a diót, datolyát, kókuszreszeléket, a kókuszolajat és a csipet sót tegyük egy késes aprÃtóba és daráljuk finomra. Az Ãgy kapott törmeléket nyomkodjuk bele egy sütÅ‘papÃrral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hütÅ‘be.
A krémhez a kókuszreszeléket tegyük egy tálba és öntsük le forralt vÃzzel, majd ugyanÃgy járjunk el egy külön tálban a datolyával is, majd hagyjuk min. 1 órát állni. Az erdei gyümölcsöt vegyük ki a fagyasztóból. A beáztatott kókuszreszeléket és a datolyát tegyük a késes aprÃtóba és keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a fagyasztott erdei gyümölcsöt, a vanÃliaaromát, citromlevet, útifűvet és a vanÃliás pudingport és turmixoljuk finom krémesre. Az Ãgy kapott krémmel egyengessük el a hűtÅ‘bÅ‘l kivett tortaalapon, majd az egész tortát tegyük vissza a hűtÅ‘be minimum 24 órára. Tetejét dÃszÃtsük friss gyümölccsel, szeletelt mandulával vagy más olajos maggal és néhány levél mentával.
Jó kÃsérletezést Nektek is, ha elkészÃtitek ne felejtsetek el megjelölni! :)