top of page
Writer's picturedekeizora

Répás fasírtgolyók

Ha valami könnyű vacsorát keresel, vagy épp unod a kisétkezésre csomagolt kekszeket, itt egy tökéletes alternatíva. Pikk pakk összedobod, kellemesen ropogós, mégis puha, tápláló de nem nehezít el! Érdemes kipróbálni!




Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 2 db nagyobb sárgarépa lereszelve

  • 1 lilahagyma apróra vágva

  • 1 teáskanál só

  • csipet bors

  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma

  • 2 teáskanál pirospaprika

  • 1 evőkanál lenmag

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • 100 g csicseriborsóliszt

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsd elő 170-175 fokra (légkeverés)

  • A répát pucold meg, majd reszeld le, a lilahagymát vágd apróra.

  • Mindent keverj alaposan össze, majd formázz diónyi gombócokat és tedd sütőpapírral bélelt tepsire és süsd készre 25-30 perc alatt.

  • Zöldfűszeres fokhagymás joghurttal, friss zöldségekkel tálald! Mennyei lesz meglátod!



Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tápanyagtartalom 1 db-ban (20 esetében):

Energia: 35 kcal

Fehérje: 1,3 g

Zsír: 1,4 g

Szénhidrát 4,1 g



256 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page