Ha valami könnyű vacsorát keresel, vagy épp unod a kisétkezésre csomagolt kekszeket, itt egy tökéletes alternatíva. Pikk pakk összedobod, kellemesen ropogós, mégis puha, tápláló de nem nehezít el! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
2 db nagyobb sárgarépa lereszelve
1 lilahagyma apróra vágva
1 teáskanál só
csipet bors
2 gerezd átnyomott fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál lenmag
1 teáskanál dijoni mustár
100 g csicseriborsóliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 170-175 fokra (légkeverés)
A répát pucold meg, majd reszeld le, a lilahagymát vágd apróra.
Mindent keverj alaposan össze, majd formázz diónyi gombócokat és tedd sütőpapírral bélelt tepsire és süsd készre 25-30 perc alatt.
Zöldfűszeres fokhagymás joghurttal, friss zöldségekkel tálald! Mennyei lesz meglátod!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tápanyagtartalom 1 db-ban (20 esetében):
Energia: 35 kcal
Fehérje: 1,3 g
Zsír: 1,4 g
Szénhidrát 4,1 g
Comments