top of page

Répatócsni, ahogy én csinálom

Nagy rajongója vagyok a zöldségfasírtoknak, tócsniknak és bátran javaslom is őket tanácsadások során! Az összeállításnak csak a képzelet szab határt, készíthetitek bármilyen reszelhető zöldségből, az alap arányokat látjátok alább. Könnyed ebéd vagy vacsora készülhet belőle, de jó kisétkezés is lehet! Ez a változat szuper béta-karotin, B-vitamin, fehérje és lassan felszívódó szénhidrát forrás, ráadásul kiemelkedő mennyiségben tartalmaz szelént, ami antioxidáns hatása révén véd a sejteket károsító hatásoktól! Kinek hoztam meg a kedvét hozzá?


Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 300 g pucolt répa

  • 2 db tojás

  • 50 g gluténmentes zabliszt

  • fél lilahagyma

  • 1 teáskanál só

  • csipet bors

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 marék friss vagy fagyasztott petrezselyem

  • kevés olaj a sütéshez


Elkészítés:

  • A répákat pucoljuk meg, majd reszeljük le kis vagy közepes lyukú reszelővel.

  • Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a fűszereket és először kanállal, majd keverőgéppel vagy kézzel érdemes jól átdolgozni a masszát.

  • Egy ecsettel kenjük ki vékonyan a serpenyőt, majd ha felforrósodott, mehet is rá a massza evőkanálnyi mennyiségekben. Én 2 kanalat szoktam használni, az egyikkel veszem ki a masszát, a másikkal elegyengetem, hogy egyenletes legyen a széle és a felülete. Kb. 2-3 perc után óvatosan megfordítjuk és készre sütjük a másik oldalát is.

  • Zöldfűszeres joghurttal, vagy tejföllel tálaljuk!


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tápanyagtartalom 1 db-ban:

Energia: 30 kcal

Fehérje: 1,5 g

Zsír: 1 g

Szénhidrát: 3,5 g


599 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page