top of page
Writer's picturedekeizora

Túrós kölespalacsinta


Este megbeszéltük, hogy rég ettünk palacsintát, így reggel felkelés után kinyitottam a szekrényt és megnéztem miből lehet ügyeskedni. Mindig ezt szeretem a sütésben-főzésben - az új receptek készítését és az azzal járó izgalmakat. Mert sajnos van egy olyan tulajdonságom, hogy se konkrét receptet lekövetni se korábbi receptemet újra megcsinálni nem tudom és nem is szeretem. Lehet ez is egy a sok szakmai ártalom közül... Na de egy szó mint száz, írom a receptet, remélem ízleni fog Nektek is!

Hozzávalók 14 db minipalacsintához:

  • 80 g kölesliszt (most az Éden Prémium márkát használtam)

  • 20 g kókuszliszt (Aldiból vettem még korábban)

  • 100 g sovány túró (Aldi, New Lifestyle)

  • 2 db tojás (M-es)

  • 1 dl víz

  • ízlés szerint édesítéshez eritrit/stevia (én nem édesítettem, úgy voltam vele, hogy majd a feltét édessé teszi)

  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egyszerű mindent egybe recept :)

A liszteket kimértem, majd felütöttem a tojásokat, habverővel hozzákevertem (fel is lehet verni habbá a tojásokat külön, úgy még levegősebb lesz a tészta), majd fokozatosan hozzáadtam a sovány túrót és a vizet is és simára kevertem.

A palacsintasütőt hajszálvékonyan kikentem olajjal, majd amikor felmelegedett, evőkanál segítségével kanalaztam a masszából és elterítettem óvatosan, hogy szép kerek legyen. Kb. 2 perc után megfordítottam és a másik oldalát is aranybarnára sütöttem. (Vigyázzatok, hogy ne süssétek túl, különben a kölesliszttől kesernyés íze lesz!)

Tálaláskor picit édesített túrókrémmel, kakaóporral és kókuszchipssel ízesítettük.

Tipp: Aki ebéd utáni desszertnek, vagy uzsonnára enné, javaslom a friss vagy fagyasztott erdei gyümölcsöket hozzá! Nagyon jó párosítás a kókusszal!

Tápanyagtartalom 1 db-ban (14 esetében)

Energia: 39 kcal Fehérje: 2,7 g

Zsír: 1,1 g

Szénhidrát: 4,6 g

Élelmi rost: 1,2 g

2,211 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page