Nagy rajongója vagyok a zöldségfasírtoknak, tócsniknak és bátran javaslom is őket tanácsadások során! Az összeállításnak csak a képzelet szab határt, készíthetitek bármilyen reszelhető zöldségből, az alap arányokat látjátok alább. Könnyed ebéd vagy vacsora készülhet belőle, de jó kisétkezés is lehet! Ez a változat szuper béta-karotin, B-vitamin, fehérje és lassan felszívódó szénhidrát forrás, ráadásul kiemelkedő mennyiségben tartalmaz szelént, ami antioxidáns hatása révén véd a sejteket károsító hatásoktól! Kinek hoztam meg a kedvét hozzá?
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
300 g pucolt répa
2 db tojás
50 g gluténmentes zabliszt
fél lilahagyma
1 teáskanál só
csipet bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék friss vagy fagyasztott petrezselyem
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A répákat pucoljuk meg, majd reszeljük le kis vagy közepes lyukú reszelővel.
Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a fűszereket és először kanállal, majd keverőgéppel vagy kézzel érdemes jól átdolgozni a masszát.
Egy ecsettel kenjük ki vékonyan a serpenyőt, majd ha felforrósodott, mehet is rá a massza evőkanálnyi mennyiségekben. Én 2 kanalat szoktam használni, az egyikkel veszem ki a masszát, a másikkal elegyengetem, hogy egyenletes legyen a széle és a felülete. Kb. 2-3 perc után óvatosan megfordítjuk és készre sütjük a másik oldalát is.
Zöldfűszeres joghurttal, vagy tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 30 kcal
Fehérje: 1,5 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 3,5 g
Comments