top of page

Paradicsomos csicseriborsó tükörtojással


Sokan kértétek a receptet, úgyhogy meg is hoztam! Egyik kedvenc ebédem, ami villámgyorsan elkészíthető, laktató és persze tartalmaz mindent, amitől egy ebéd teljesnek tekinthető.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 teáskanál napraforgó olaj

  • 1 vöröshagyma (kb. 80 g)

  • 300 g csiperke gomba

  • 150 g cukkini (1 közepes méretű darab)

  • 2 közepes méretű paradicsom (kb. 140 g), vagy egy nagy marék koktélparadicsom

  • 250 g paszírozott paradicsom

  • 300 g konzerv csicseriborsó

  • só, bors

  • bazsalikom, oregánó

  • fokhagyma

  • 4 db tojás

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160-180 fokra.

  • A hagymát enyhén dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt csiperkegombát és az apró kockákra vágott cukkinit, majd időnként kevés vizet aláöntve, néha megkeverve pároljuk puhára.

  • Félidőben adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is, majd időnként megkeverve pároljuk puhára a ragut. Fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított fokhagymával, majd keverjük hozzá a leszűrt, lecsöpögtetett csicseriborsót is.

  • Fakanállal készítsünk 4 mélyedést, és üssük bele a tojásokat, majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre kb.15 perc alatt.

  • Melegen tálaljuk!

Tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 416,9 kcal

Fehérje: 31,2 g

Zsír: 14,8 g

Szénhidrát: 36,9 g

Élelmi rost: 4 g

Tipp: használjuk ki nyáron a sok-sok friss zöldséget, és gazdagítsuk akár padlizsánnal is!

1,215 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page