© 2017 Dékei Zóra. Minden jog fenntartva.

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

Kakaós energiaszelet

August 11, 2017

Ráírhatnám, hogy vegán, mindenmentes, gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, stb... de nem ez a lényege, így ne is ezek miatt próbáljátok ki! Hanem azért, mert tényleg természetes és igazi.

 

Mindig rájövök, hogy olyan terméket nehezen találok, amit fejben elképzeltem magamnak. Így volt ez a müzliszeletekkel is.

Szerettem volna vásárolni egyet, ami edzések előtt megfelelő energiát tud adni számomra, majd végül a saját konyhámban kötöttem ki ismét az alapanyagokkal felszerelkezve, mert olyat kerestem ami,

  • tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátot és gyorsat is (lehetőleg kb. fele-fele arányban),

  • nem "csak" zsírból áll,

  • nincs felturbózva ízfokozókkal, tehát nem mű ízű,

  • nem tartalmaz rejtetten glükóz-fruktóz szirupot,

  • közel 200 kcal,

  • és mindemellett finom.

És íme a recept.

 

Hozzávalók 5 db-hoz:

  • 100 g zabpehely (cöliákia esetén kizárólag gluténmentes)

  • 100 g datolya

  • 40 g tökmag

  • 10 g chia mag

  • 10 g holland kakaópor (cukrozatlan)

  • 20 g kókuszolaj

  • kb. 2 evőkanál víz

Elkészítés:

  • A datolyát pár órára áztassuk be vízbe, majd szűrjük le, és pürésítsük le (kevés vizet adjunk hozzá).

  • A többi száraz hozzávalót mérjük ki egy tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a datolyamasszát, a kókuszolajat és keverjük jól át. Ha nagyon száraz, adjunk hozzá egy kevés vizet.

  • Sütőpapírral bélelt formába (én ezt használtam) nyomkodjuk bele a masszát, majd tegyük a kb. 200 fokra előmelegített sütőbe és 10 perc alatt süssük készre.

  • Hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük is!

 

Tápanyagtartalom 1 db-ban (5 esetében):

Energia: 224 kcal
Fehérje: 7 g

Zsír: 10 g

Szénhidrát: 25 g

Élelmi rost: 4 g

 

Tipp: kiváló harapnivaló edzés előtti uzsonnára, mert ugye Ti sem felejtetek el mozogni? :)

 

 

 

Please reload

Címkék

Legújabb bejegyzések

February 28, 2018

February 13, 2018

February 11, 2018

January 1, 2018

September 29, 2017

Please reload