© 2017 Dékei Zóra. Minden jog fenntartva.

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

Nincs itthon se kenyér, se tojás... Mit együnk reggelire?

May 20, 2017

"Azt mondod, nem volt otthon semmi, ez a fotó mégis gyönyörű! Minek kell MINDENKÉPPEN otthon lennie mégis, hogy tudjak hasonlót készíteni?" - hangzott a kérdés a minap a vous.hu által feltett interjúban. 

 

És mi az ami tényleg legyen otthon?

  • sovány túró/sajt/joghurt,

  • tojás (csak ekkor nem volt),

  • gluténmentes lisztek (pl. barna rizsliszt, hajdinaliszt, kölesliszt, csicseriborsóliszt),

  • olajos magvak (pl. mandula, kókuszreszelék/kókuszcsipsz, chiamag),

  • friss zöldségek (pl. cékla, répa, koktélparadicsom, saláta),

  • friss és fagyasztott gyümölcsök (pl. eper, málna)

  • egyéb alapanyagok (mint például gluténmentes zabpehely, holland kakaópor, útifűmaghéj).

 

Mákos túrós minipalacsinták

 

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 55 g barna rízsliszt

  • 30 g darált mák

  • 5 g psyllium

  • 20 g kókuszreszelék

  • 200 g sovány túró

  • 1 teáskanál 4:1 édesítő

  • 2 dl víz

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze. A túrót keverjük krémesre a vízzel, a vaníliaaromával és az édesítővel, majd az egészet keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még egy kevés vizet.

  • Akkor jó a tészta állaga, ha körülbelül joghurt sűrűségű.

  • Felforrosított, kiolajozott palacsintasütőbe adagoljunk kanálnyi masszákat, majd terítsük el kb tenyérnyi méretűre és süssük készre mindkét oldalát 2-2 perc alatt.

  • Ízesítsük feltéttel kedvünk szerint.

 

Tápanyagtartalom 1 db-ban:

Energia: 32,2 kcal

Fehérje: 1,9 g

Zsír: 1,3 g

Szénhidrát: 3 g

Élelmi rost: 0,7 g

 

 

Tipp: barna rizsliszt hiányában készíthetjük hagyományos zabliszttel (ekkor nem gluténmentes), vagy akár kölesliszttel is.

 

Please reload

Címkék

Legújabb bejegyzések

February 28, 2018

February 13, 2018

February 11, 2018

January 1, 2018

September 29, 2017

Please reload