• Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

© 2017 Dékei Zóra. Minden jog fenntartva.

Kakaós rugelach

May 1, 2017

Szerettem volna valami különlegeset készíteni reggelire. Valamit, ami mutatós és mégis laktató. Amihez nem kell semmi extra hozzávaló és nem kell órákig várnom míg elkészül. Így készült el ez a finomság. Egyszerűen mennyei, omlós, könnyed és ráadásul mutatós is. Imádtuk!

 

Kakaós rugelach

 

Hozzávalók kb. 24 darab kiflihez:

 

Tésztához:

  • 120 g sovány krémsajt

  • 80 g sovány krémtúró

  • 40 g vaj

  • 10 g 4:1 édesítő

  • csipet só

  • 120 g kölesliszt

  • 30 g lenmagliszt

  • 10 g útifűmaghéj (psyllium)

  • 1 dl viz

 

Töltelékhez:

  • 40 g vaj

  • 4 teáskanál holland kakaópor

  • 4 teáskanál 4:1 édesítő

Kenéshez:

  • 1 db tojás

 

Elkészítés:

  • A hideg vajat, a sovány túrót, a sajtkrémet és az édesítőt habverővel keverjük simára. A liszteket összekeverjük a psylliummal, majd adjuk hozzá a vizet és az elkevert sajtkrémes vajat is. Az egészet gyúrjuk egynemű masszává, majd válasszuk ketté, formázzunk belőle golyót és tegyük a hűtőbe min. 30 percre, ha a vajtól túl lágy a tésztánk. Ha gyorsan dolgoztunk, akkor nem szükséges hűteni. (Előző este is bekeverhetjük a tésztát..

  • Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 175 fokra. A töltelékhez a felolvasztott vajat, kakaóport és az édesítőt keverjük el. Az egyik tésztát vegyük ki a hűtőből, majd enyhén lisztezett pulton nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg az töltelék felével, majd ferdén osszuk fel hosszúkás háromszögekre és a vastagabb vége felöl tekerjük fel. Felvert tojással kenjük meg, majd így járjunk el a másik tésztával is.

  • Az előkészített kifliket tegyük a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.

  • Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyaszhatjuk is!

Tápanyagtartalom 1 db-ban (24 esetében):

Energia: 56 kcal

Fehérje: 2,1 g

Zsír: 3,3 g

Szénhidrát: 4,1 g

Élelmi rost: 1,4 g

 

Tipp: isteni finom a délelőtti tejeskávé mellé is!

 

Please reload

Címkék

Legújabb bejegyzések

February 16, 2020

February 9, 2020

February 28, 2018

Please reload