Vegán erdei gyümölcsös torta
(tej, glutén, tojás, cukor mentes)

Hozzávalók: Alaphoz:
100g dió
100g datolya
50g kókuszreszelék
20g kókuszolaj
csipet só
Krém
150g kókuszreszelék 400g forralt vízzel leöntve
200g erdei gyümölcs
50g datolya 50g forralt vízzel leöntve beáztatva és leturmixolva
Kevés vanília
Kevés citromlé
2 teáskanál útifűmaghéj
2 teáskanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A torta alaphoz a diót, datolyát, kókuszreszeléket, a kókuszolajat és a csipet sót tegyük egy késes aprítóba és daráljuk finomra. Az így kapott törmeléket nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hütőbe.
A krémhez a kókuszreszeléket tegyük egy tálba és öntsük le forralt vízzel, majd ugyanígy járjunk el egy külön tálban a datolyával is, majd hagyjuk min. 1 órát állni. Az erdei gyümölcsöt vegyük ki a fagyasztóból. A beáztatott kókuszreszeléket és a datolyát tegyük a késes aprítóba és keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a fagyasztott erdei gyümölcsöt, a vaníliaaromát, citromlevet, útifűvet és a vaníliás pudingport és turmixoljuk finom krémesre. Az így kapott krémmel egyengessük el a hűtőből kivett tortaalapon, majd az egész tortát tegyük vissza a hűtőbe minimum 24 órára. Tetejét díszítsük friss gyümölccsel, szeletelt mandulával vagy más olajos maggal és néhány levél mentával.
Jó kísérletezést Nektek is, ha elkészítitek ne felejtsetek el megjelölni! :)