• dekeizora

Epres túrós galette


Ha szeretnél egy villámgyors, egészséges és isteni sütit, akkor ez a recept Neked szól! Mindössze 30 perc az elkészítés és kb. 2 perc alatt fog elfogyni, garantálom!

​Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 g hajdinaliszt

  • 40 g lenmagliszt

  • 10 g útifűmaghéj liszt

  • 45 g vaj

  • 1 tojás

  • 50 g víz

  • 15 g 4:1 édesítő

Töltelékhez:

  • 200 g sovány túró

  • 50 g natúr joghurt

  • 10 g 4:1 édesítő

  • 10 g vaníliás pudingpor

  • 100 g apróra vágott eper

Díszítéshez: friss eper, kevés szeletelt mandula

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá az enyhén megpuhított de nem forró vajat, a tojást, és a vizet is és dolgozzuk egynemű masszává. (Vigyázzunk, hogy a véletlenül melegebb vaj és a tojás ne érintkezzen közvetlenül egymással). A tésztát tegyük félre míg elkészítjük a tölteléket.

  • A töltelékhez az alapanyagokat az eper kivételével tegyük egy késes aprítóba és keverjük krémesre.

  • Egy sütőpapírt terítsünk le, majd azon nyújtsuk ki kerek formájúvá a tésztát. Tegyük a közepére a tölteléket, egyengessük el, majd a tészta szélét spirálszerűen hajtogassuk be. Tetejét szórjuk meg az eper darabokkal.

  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.

  • Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, tegyünk rá friss epret, szórjuk meg szeletelt mandulával és ha nagyon kényeztetni szeretnénk magunkat, tálalhatunk mellé egy gombóc (preferáltan cukormentes) vaníliafagyit is!

Jó étvágyat kívánok!

#eper #túró #galette #sütemény #édesség #desszert

36 views
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

© 2020 Vásony-Dékei Zóra. Minden jog fenntartva.