Ha szeretnél egy villámgyors, egészséges és isteni sütit, akkor ez a recept Neked szól! Mindössze 30 perc az elkészítés és kb. 2 perc alatt fog elfogyni, garantálom!
Hozzávalók:
Tésztához:
60 g hajdinaliszt
40 g lenmagliszt
10 g útifűmaghéj liszt
45 g vaj
1 tojás
50 g víz
15 g 4:1 édesítő
Töltelékhez:
200 g sovány túró
50 g natúr joghurt
10 g 4:1 édesítő
10 g vaníliás pudingpor
100 g apróra vágott eper
Díszítéshez: friss eper, kevés szeletelt mandula
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá az enyhén megpuhított de nem forró vajat, a tojást, és a vizet is és dolgozzuk egynemű masszává. (Vigyázzunk, hogy a véletlenül melegebb vaj és a tojás ne érintkezzen közvetlenül egymással). A tésztát tegyük félre míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez az alapanyagokat az eper kivételével tegyük egy késes aprítóba és keverjük krémesre.
Egy sütőpapírt terítsünk le, majd azon nyújtsuk ki kerek formájúvá a tésztát. Tegyük a közepére a tölteléket, egyengessük el, majd a tészta szélét spirálszerűen hajtogassuk be. Tetejét szórjuk meg az eper darabokkal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, tegyünk rá friss epret, szórjuk meg szeletelt mandulával és ha nagyon kényeztetni szeretnénk magunkat, tálalhatunk mellé egy gombóc (preferáltan cukormentes) vaníliafagyit is!
Jó étvágyat kívánok!
Comments