Szeretek dietetikus lenni és szeretek a többi szaktársamtól inspirálódni! Ezt a receptet Dobos-Kufcsák Judit és Török Évi dietetikusok készítették el, majd én is kedvet kaptam hozzá és szokásosan a saját ízlésünkre formáltam. Miután elkészítettem, nem gondolkoztam sokat, mi lesz kisfiam 2 éves szülinapi tortája. Ezt a receptet készítettem el egy 20cm-es kerek kapcsos formában úgy, hogy készítettem hozzá egy kakaós-málnás krémet túróval, habtejszínnel. Töretlen sikere volt! Lehet valamikor újrasütöm megint…
Hozzávalók:
100 g dió
100 g datolya
2 érett banán (kb. 200 g pucolva)
5 tojás
5 evőkanál barna rizsliszt
1 evőkanál holland kakaópor
100 g friss vagy fagyasztott málna
Elkészítés:
A datolyát öntsük le forral vízzel (kb. 100 g a víz is).
A sütőt melegítsük elő 160-175 fokra.
A diót daráljuk le, majd tegyük félre.
Az érett banánokat a beáztatott, megpuhult datolyával és a vízzel együtt aprítóban pürésítsük le.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá.
A sárgáját keverjük hozzá a datolyás masszához, majd adjuk hozzá a darált diót, a barna rizslisztet és a kakaóport is, keverjük simára, végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot is.
A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét szórjuk meg a málnával.
160-175 fokon 15 perc alatt kész!
Jó étvágyat kívánok!
Comentários