Végtelenül egyszerű, de annál különlegesebb recept! Semmi extra alapanyagot és eszközt nem igényel és még gyorsan készen is van! Mégis egy picit más mint a megszokott! Tökéletes az otthon töltött napok feldobására!
Hozzávalók 30 db-hoz:
500 g lila káposzta ( 1 kisebb db, vagy egy nagyobb fele)
100 g gluténmentes zabliszt (vagy sima)
1 teáskanál só
késhegynyi bors
2 gerezd átnyomott fokhagyma
Elkészítés:
A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra.
A káposztát mossuk meg, külső részét ha szükséges távolítsuk el, majd kisebb darabokra vágva tegyük egy késes aprítóba és aprítsuk le.
Adjuk hozzá a lisztet és a fűszereket, majd alaposan dolgozzuk össze.
Vizes kézzel formázzunk gombócokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 20-25 perc alatt süssük készre.
Ehetjük magában akár kisétkezésre, salátához adva vacsorára vagy akár fokhagymás zöldfűszeres joghurttal az esti film mellé is jó lehet!
Tápanyagtartalom 1 db-ban (30 esetében): Energia: 17 kcal
Fehérje: 0,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 3 g