• dekeizora

Megmentett magos rúd


Majdnem 2 éve nem frissült az oldalam új recepttel, úgyhogy itt volt az ideje, hogy feltöltsek egy újat. Ki is találtam, hogy elkészítem egy régi receptem újra, de menet közben vettem észtre, hogy nem volt itthon hozzá se joghurt se tojás. Na de nem estem kétségbe, volt itthon ricotta, próba szerencse. A végeredmény meglepően jól sikerült, így meg is osztom veletek.

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 150 g barna rizsliszt

  • 50 g kölesliszt

  • 10 g psyllium

  • 10 g lenmag (2 tk.)

  • 50 g vaj

  • 150 g ricotta

  • 1,5 dl víz

  • 1 tk. só

+ magok a tetejére Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 175 fokra.

A liszteket kimértem, hozzáadtam a psylliumot, a lenmagot, a sót majd végül a felolvasztott vajat, a ricottát és a vizet és egynemű masszává gyúrta.

Sütőpapíron kinyújtottam kb. fél ujjnyi vastagra, megkentem vízzel és megszórtam a vegyes magokkal, végül egy spatulával felcsíkoztam.

Beraktam a sütőbe és 25 p alatt készre sütöttem.

Miután kihűlt, mind megettük :) Jó étvágyat hozzá! Merjetek Ti is kísérletezni!

#kölesliszt #barnarizsliszt #psyllium #ricotta #magosrúd #vendégváró #kisétkezés

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle

© 2020 Vásony-Dékei Zóra. Minden jog fenntartva.