top of page
Writer's picturedekeizora

Sárgarépás gofri


…avagy mit készítsünk, ha unjuk a szokásos reggeli szendvicset, vagy zabkását, de nincs sok időnk indulásig?

Ez a recept tökéletesen illeszkedni fog a rohanó hétköznapokra is, a képen azért tűnik csak extrábbnak, mert én ezt egy hétvégi ráérős reggelen készítettem magunknak és volt időm egy kevés leveles spenótot fonnyasztani hozzá és szépen lefotózni. :) No de írom a receptet, remélem szeretni fogjátok!

Hozzávalók kb. 5 db-hoz:

  • 100 g sárgarépa (kb. 1 nagyobb darab)

  • 75 g hajdinaliszt

  • 1,5 dl szénsavas víz

  • 1 tojás (M-es)

  • só, bors, fokhagymagranulátum

  • friss vagy szárított petrezselyem

  • kevés olaj a sütéshez (max. 10 g)

Elkészítés:

  • A gofrisütőt kezdjük el melegíteni és kenjük meg vékonyan az olajjal.

  • A sárgarépát hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

  • A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a vizet és a megmosott, külön felütött tojást, majd keverjük jó simára. Ízesítsük a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a reszelt répához.

  • A masszából kb. 1,5-2 evőkanálnyi adagokat tegyünk a mélyedésekbe (így rusztikusabb, kisebb darabok lesznek, de ha szabályosan jobban szeretitek, tegyetek többet a masszából), majd süssük készre kb. 3-5 perc alatt.

  • Tálalhatjuk kemény, vagy főtt tojással, reszelt sajttal vagy mini mozzarellagolyókkal, hogy a fehérjebevitelünk is meglegyen és persze ne hagyjuk el a friss zöldségeket sem a tányérról!

Jó étvágyat kívánok Nektek!

Tápanyagtartalom 1 db-ban (5db esetében):

Energia: 96,8 kcal

Fehérje: 3,6 g

Zsír: 3,4 g

Szénhidrát: 12,3 g

Élelmi rost: 2,1 g Tipp: készíts többet belőle és vidd magaddal kisétkezésre a munkába! Egy kis zöldfűszeres tejföllel vagy túrókrémmel isteni uzsonna is lehet belőle!

1,250 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page