Egyik újonnan felfedezett kedvenc alapanyagom a csicseriborsó, mind mag mind liszt formájában. Kellemes ízű, jól lehet vele dolgozni és megfizethető az ára is, ráadásul szuperül jön, ha van otthon belőle olyankor is, amikor épp gyorsan össze szeretnénk dobni valamilyen reggelit vagy akár vacsorát.
Hozzávalók 10 darabhoz:
100 g csicseriborsóliszt
5 g psyllium (elhagyható)
2 dl viz + ha kell még
só, fokhagymagranulátum
friss petrezselyem
napraforgó olaj a sütéshez (max. 1 tk)
Elkészítés:
A csicseriborsólisztet mérjük ki, adjuk hozzá a psylliumot, a fűszereket és az apróra vágott friss petrezselymet, keverjük el majd adjuk hozzá folyamatosan a vizet és keverjük simára.
Eközben kezdjük el melegíteni a serpenyőt kevés olajjal. Ha az olaj megmelegedett, kanál segítségével adagoljuk rá a tésztát és simítsuk el kb tenyérnyi méretűre. Süssük mindkét oldalát kb. 2-3 percig, majd halmozzuk egy tányérra. Ebből a tésztából kb. 10 db mini palacsintát tudunk készíteni, vagy 2 db nagyobb palacsintát.
Tálaláskor készítsünk hozzá fokhagymás joghurtot, tükörtojást/buggyantott tojást és friss salátát. Garantáltan jól indul majd a napunk!
Tápanyagtartalom 1 db-ban (10 esetében és 2 esetében):
Energia: 41,2 kcal / 205,9 kcal
Fehérje: 2,2 g /11 g Zsír: 0,9 g /4,5 g Szénhidrát: 5,8 g / 29 g
Élelmi rost: 1,5 g / 7,6 g
Tipp: fűszerezhetjük más zöldfűszerrel is, rétegezhetjük sonkával, sajttal, salátával, vagy fel is tekerhetjük wrap-szerűen, ahogy instagramon is készítettem.