"Azt mondod, nem volt otthon semmi, ez a fotó mégis gyönyörű! Minek kell MINDENKÉPPEN otthon lennie mégis, hogy tudjak hasonlót készíteni?" - hangzott a kérdés a minap a vous.hu által feltett interjúban.
És mi az ami tényleg legyen otthon?
sovány túró/sajt/joghurt,
tojás (csak ekkor nem volt),
gluténmentes lisztek (pl. barna rizsliszt, hajdinaliszt, kölesliszt, csicseriborsóliszt),
olajos magvak (pl. mandula, kókuszreszelék/kókuszcsipsz, chiamag),
friss zöldségek (pl. cékla, répa, koktélparadicsom, saláta),
friss és fagyasztott gyümölcsök (pl. eper, málna)
egyéb alapanyagok (mint például gluténmentes zabpehely, holland kakaópor, útifűmaghéj).
Mákos túrós minipalacsinták
Hozzávalók 20 darabhoz:
55 g barna rízsliszt
30 g darált mák
5 g psyllium
20 g kókuszreszelék
200 g sovány túró
1 teáskanál 4:1 édesítő
2 dl víz
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze. A túrót keverjük krémesre a vízzel, a vaníliaaromával és az édesítővel, majd az egészet keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
Akkor jó a tészta állaga, ha körülbelül joghurt sűrűségű.
Felforrosított, kiolajozott palacsintasütőbe adagoljunk kanálnyi masszákat, majd terítsük el kb tenyérnyi méretűre és süssük készre mindkét oldalát 2-2 perc alatt.
Ízesítsük feltéttel kedvünk szerint.
Tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 32,2 kcal
Fehérje: 1,9 g
Zsír: 1,3 g
Szénhidrát: 3 g
Élelmi rost: 0,7 g
Tipp: barna rizsliszt hiányában készíthetjük hagyományos zabliszttel (ekkor nem gluténmentes), vagy akár kölesliszttel is.