top of page
Writer's picturedekeizora

Indul a spárgaszezon!


Tanácsadások során sokszor hallom, "de hát mit lehet akkor enni?" Ilyenkor benyomnak rajtam egy gombot és elkezdem sorolni az alapanyagokat. Azt a rengeteg alternatívát, amik beilleszthetőek az egészséges étrendbe, a rohanó hétköznapokba. Amikor a spárgához érkezek, akkor jön a következő kérdés: "és azt mégis milyen formában készítsem el?" Mutatok egy egyszerű ötletet.

Spárgasaláta sült zöldségekkel

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db nagyobb cékla (tisztítva kb. 350 g)

  • 2 db kisebb édesburgonya (tisztítva kb. 200 g)

  • 1 csomag spárga (tisztítva kb. 300 g)

  • 200 g konzerv csicseriborsó

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • 1 evőkanál napraforgó olaj

  • 1 teáskanál citromlé

  • 1 evőkanál snidling (metélőhagyma)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

  • A céklát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A felkockázott zöldségeket tegyük egy sütőtálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, majd forgassuk jól át és takarjuk le alufóliával a zöldségeket. Tegyük a sütőbe és fél óráig süssük letakarva, majd 10 percig alufólia nélkül.

  • Ezalatt a spárgát mossuk meg, fás szárát törjük/vágjuk le, majd tegyük forrásban lévő vízbe és 3-4 perc alatt főzzük roppanósra. A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük át.

  • Tálaláshoz a sült zöldségeket, a csicseriborsót és a 3 cm-es darabokra vágott spárgát halmozzuk a tányérokra, majd ízesítsük egy kevés balzsamecettel, citromlével és szórjuk meg friss vagy szárított zöldfűszerrel.

Tápanyagtartalom 1 főre:

Energia: 318 kcal

Fehérje: 12,9 g

Zsír: 7,8 g Szénhidrát: 47 g

Élelmi rost: 14,8 g

171 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page